A kiválasztási folyamat

Szakmai kiválasztási folyamat

Az esetek többségében klasszikus, általában 2 körös felvételi interjúra számíthatnak a jelöltek, ahol rendszerint első körben a HR-es munkatársakkal, ezt követően a szakmai vezetőkkel találkoznak. Ez az alapfolyamat kiegészülhet különböző szakmai és képesség felmérő tesztekkel, feladatokkal, annak érdekében, hogy a pályázó még több információhoz juthasson már a kiválasztás során a leendő munkaköréhez kapcsolódó elvárásokról és mi is egyre jobban megismerhessük Őt.  Természetesen speciálisabb tudást, képességet igénylő munkakörök, valamint vezetői pozíciók esetén értékelő központtal és még további interjúkkal egészül ki a folyamat.

 

Bevezető, orientációs tréningek

Új belépő kollégáink egynapos orientációs tréningen vesznek részt, ahol alaposan megismerhetik a cégcsoportot, vállalatunk stratégiáját, fő értékeit, tevékenységeit.  A közvetlen vezetők és munkatársak folyamatosan segítséget nyújtanak annak érdekében, hogy mielőbb beilleszkedjenek a mindennapokba.  Az üzleti területen biztosításszakmai és termék ismereteket, valamint gyakorlati készségeket sajátíthatnak el az új kollégák.  

 

Szakmai fejlődési lehetőségek

Munkatársaink célirányosan olyan képzéseken, tréningeken vagy szakmai fórumokon vehetnek részt, ahol speciálisan a munkakörükhöz szükséges ismereteiket gazdagíthatják, vagy kompetenciáikat fejleszthetik.

Jelentkezzen adatbázisunkba!

Jelentkezését benyújthatja egy aktuális állásra, vagy általánosan jelentkezhet adatbázisunkba.

Jelentkezés

Jelentkezzen értékesítési hálózatunkba!

A Groupama Biztosító Zrt. 1,3 millió ügyfelével és 130 fiókból álló hálózatával a hazai biztosítási piac egyik legjelentősebb szereplője.

Jelentkezés

A Groupama Biztosító a Groupama Csoport tagja, amely biztosítási, banki és pénzügyi szolgáltatóként mintegy 13 millió ügyfele és tagja bizalmát élvezi világszerte.